A mint betűszó is tartalmat hordoz.

F., azaz friss, és I., vagyis illatos.

A F.I.T.O. szappanok más hasonló termékektől eltérően meleg eljárással készülnek, tradicionális „főzős” módszerrel, mint nagyanyáink idejében. Kézműves hagyományok alapján.

Az elkészült szappanba utólag kerülnek bele természetes illóolajok, /citromfű, levendula, és bergamott olaj/, melyek így jobban megtartják illatukat, frissességüket. Az illóolajok nevükhöz híven még így is hamar elillannak a szappanból, ezért a 6 hónapos minőség megőrzési idő végén a boltokban lévő készletet, frissítjük. Így Önök mindig friss és illatos szappant vásárolhatnak.

T., természetes, és O., mint olajos.

A F.I.T.O. szappanok kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, melyek tisztítják, táplálják bőrünket. A szappanok 10,1-es pH értéke, /mely enyhén lúgos/, jól tolerálható a bőr számára, és hamar visszanyeri savas köpenyét. A szappanok enyhe fertőtlenítő és szárító hatást fejtenek ki. Ez utóbbit ellensúlyozza a glicerin, mely mellékterméke a szappanosodási folyamatnak, és segít a bőrnek a víz megkötésében. A glicerin természetes hidratáló anyag.

Az elszappanosítatlan olajmennyiség a „zsírfelesleg” védő és ápoló réteget képez a bőrön. Friss, illatos, természetes, olajos, és jól tisztít. A F.I.T.O. teljesíti azon elvárásainkat, melyeket egy szappannal szemben támasztunk.