Magamról röviden? Mit is mondhatnék?

Minden érdekel, ami természetes. Túl mesterséges ez a világ!

Kell, hogy működjön ez az élet mű dolgok nélkül is! Hiszem, hogy minden dolog van a természetben, amire szükségünk lehet életünkben.(A modern világ adta kényelemnek súlyos következményei is vannak) Természetközeli módon élni, lehet, hogy elfelejtettünk?

Blogom

Az egész egy interneten talált publikációval indult...

Néhány évvel ezelőtt, még aktív tanácsadónője voltam egy sokak által ismert multinacionális kozmetikai cégnek. Imádtam a kencéket, pipere holmikat, parfümöket, és ez jó lehetőség volt arra, hogy kedvezményesen juthassak hozzájuk. Gondolom, hogy ezzel más nő is így van. Mindannyian szépek szeretnénk lenni. No persze a szépítkezés bizonyos lelki örömöket is ad az ember lányának, valamint magabiztosságot, és néha sikerélményt.

Egy szép napon véletlenül rábukkantam egy weboldalra, ahol a következőt találtam:

„A 18 legkockázatosabb vegyületcsoport amit érdemes kitiltanod a fürdőszobádból”.

Természetesen elolvastam, és utána olvastam, és rákerestem, és gondolkoztam, és egyik napról a másikra elkezdett változni minden... Én is változtam...

Kidobáltam egy csomó "gyanús" összetételű kozmetikumot, így leürült a fürdőszobapolc.

Mosakodni viszont kellett valamivel, szerencsére rátaláltam a Házikence Tanodára, ahol megtanultam különböző tisztálkodó szereket készíteni. Elsajátítottam egyéb kencék készítését is, megismerkedtem a gyógynövények, az illóolajok, valamint a természetes növényi olajok hatásaival.

Elkezdtem a szappankészítést, és abba hagytam a tanácsadónősködést.

A természet felé fordultam, és ebben követett a családom is. Ma már csak a saját szappanjaimmal mosakodom. Kifejlesztettem egy sokoldalú, de természetes szappan családot, amelyet szeretnék a többi emberrel is megosztani. Az én tapasztalataim másoknak is hasznára válhatnak. Annyi manapság az érzékeny bőrű, vagy allergiás ember, akik megoldást keresnek tisztálkodási gondjaikra. Remélem, hogy segíteni tudnak nekik a szappanok.

"Egy szép napon véletlenül rábukkantam egy..." Ma már úgy tűnik, nem is véletlen volt

Köszönet érte:

  • családomnak, akik végtelen türelemmel támogatnak tevékenységemben
  • dr Torma Viktória vegyésznek, aki tanított, és máig segíti munkámat
  • Antal Vali mesterkozmetikusnak, aki „kinyitott egy ajtót”
  • barátaimnak és ismerőseimnek, akik megértik céljaimat, és első kritikusai a szappanoknak,
  • mindenki másnak, akik részesei voltak eddigi munkámnak, támogattak, noszogattak, segítettek, kíváncsiskodtak, vagy tevékenyen részt vettek a F.I.T.O. szappanok létrehozásában.